İSTANBUL DİSLEKSİ MERKEZİ
Özel eğitimden psikolojik danışmanlığa bilimsel yöntemlerle ve kabul görmüş testlerle sizin için buradayız!

Eğitimlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi almak için...

Hizmetlerimiz
Verdiğimiz hizmetlere aşağıdan ulaşabilirsiniz
YÖNTEMLERİMİZ
Uyguladğımız Yöntemlerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.
EMDR
EMDR’nin açılımı “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”, Türkçesi “Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden Süreçlendirme”dir. Çok güçlü bir psikoterapi yaklaşımı olan EMDR 1987 yılında yakın zamanda kaybettiğimiz değerli bilim insanı Francine Shapiro tarafından geliştirilmiştir.
Drama
Öğrencinin eğitim sürecinde edindiği kazanımların sosyal yaşama geçişinin ve yaşantı zenginliğinin sağlanması için çevresi ile iletişimde bulunacağı oyun, drama vb. tiyatral etkinliklerle desteklenmesi gerekir. 2 kişiden 8 kişiye kadar gruplarla, bir drama lideri önderliğinde yapılan çalışmalardır.
Sosyal Beceri
Sosyal yeterlilik; ortama ve yaşa göre değişen sosyal becerilerin tümüdür. Bu beceriler; özgüven, gözle iletişim, konuşma süresinin uygunluğu ve Sosyal vurgulama gibi parametrelere bağlı davranış birliğinin arttırılmasıyla ilişkilidir.
Sık Sorulan Sorular
Firmamız hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki sorular içinde bulabilirsiniz
Kurumunuzda eğitime başlama süreci nasıl ilerler?
Kurumumuza ilk görüşmeye gelen velimizden öncelikle çocuk hakkında bilgi alınır. Çocuğun bilgileri ve varsa tanısı öğrenilir. Tanı henüz alınmamışsa verilen bilgiler doğrultusunda uygun test(ler) yapılır. Öğrencinin tanı ve ihtiyaçlarına göre eğitime başlanır. Uzmanlarımız eğitim sürecine aileyi de dahil eder ve her seanstan sonra veli bilgilendirmesi yapılır.
Çocuğumda bir farklılık hissediyorum ne yapmalıyım?
Çocuğunuzda bir farklılık, gecikme veya yaşıtları düzeyinin altında akademik performans görüyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Temelde var olan nedenlere yönelik önce tanılama sürecine girmeli daha sonra destekleyici özel eğitim almalısınız.
Çocuğum yazarken sesleri atlıyor ne yapmalıyım?
Öncelikle çocuğun harfleri net bir biçimde öğrenip öğrenmediğine bakılır. Heceleme evresinde sesleri fark etmekte eksiklik varsa yazı yazmada da eksiklikler olabilir. Bunun için öğrenme gerçekleşene kadar sesler vurgulanarak yazı çalışmaları yapılmalı. Zamanla vurgu yavaş yavaş azaltılmalıdır. Sorun hala devam ederse mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.
Çocuğum ne zaman okuyacak ve yazacak?
Çocuğun okuma yazma performansı hazır bulunuşluk düzeyiyle ilişkilidir. Her çocuğun hazır bulunuşluk düzeyi birbirinden farklıdır. Ancak kendi yaşıtları veya sınıf düzeyinde değerlendiğimizde çocuğun ortalama başarı seviyesinde olması beklenir. Sınıf düzeyinin altında görülen okuma-yazma performansı varsa uzmana danışmalısınız.
Çocuğum evde ders çalışmak istemiyor. Evde neler yapabilirim?
Çocuğun öncelikli eğilimi oyun oynamaktır. Bireysel eğitimde öğretilen becerileri oyunlaştırmak veya öğretici materyallerden yararlanılabilir.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın